Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varning: Badpriser kan höjas

/
  • Efter att ha varit nedläggningshotat nyinvigdes Lillhagsbadet i Bomhus hösten 2010.

Den planerade försäljningen av Fjär­ran Höjder-badet kan tvinga upp badpriserna på Valbobadet och Lillhagsbadet i Bomhus.

Det varnar kommunens kultur- och fritidsförvaltning för i en skrivelse till kommunledningen.

Annons

Fjärran Höjder-badet gick med förlust 2010 men redovisade överskott såväl 2009 som 2011. Överskotten har hjälpt till att finansiera de mindre kommunala badhusens underskott.

Vid en försäljning av Fjärran Höjder-badet blir de mindre baden mer beroende av att locka till sig fler besökare, vilket Kultur & Fritid tror kan bli svårt. Förvaltningen är dessutom beordrad att minska sina kostnader med två procent, eller drygt sju miljoner kronor, nästa år.

Om kommunstyrelsen inte skjuter till mer pengar menar förvaltningen att badpriserna troligen måste höjas, men det är oklart med hur mycket. En vuxen som inte är medlem eller har rabattkort betalar i dag 60 kronor i entréavgift på de båda baden. För ungdomar är priset 30 kronor.

– Vi får se om det blir en höjning, men i så fall blir det nog inte med så mycket eftersom ökade priser även kan leda till färre besökare, säger Staffan Stahl, planeringssekreterare på Kultur & Fritid.

Tina Hellman, ekonomichef på Kultur & Fritid, påpekar att det i slutänden är upp till politikerna att bestämma om priserna ska höjas eller inte.

Mer läsning

Annons