Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårrustjejer uppmanas ta bussen

"Ta bussen till Vårruset!" Den uppmaningen riktar arrangörerna till alla tjejer som ska delta i loppet i morgon. Stadsbussarna sätter in extraturer.

Annons

5 700 personer är anmälda till Vårruset som utgår från högskolan i morgon kväll klockan 19. Många brukar ta bilen till loppet och hoppas på att hitta en parkeringsplats vid högskolan. Varken miljövänligt eller hälsosamt – och dessutom trångt, poängterar Marie-Louise Lundén, marknadsansvarig på Gefle IF Fridrott som arrangerar Vårruset.

– Det finns inte parkeringsplatser till alla helt enkelt, säger hon.

Hon uppmanar alla som kan att istället gå, cykla, kanske värma upp med en joggingtur eller åka kollektivt till högskolan. Stadsbussarna är förberedda på att fler än vanligt kommer att ta bussen till Kungsbäck.

– Vi stärker upp de sista eftermiddagsturerna på line 15 ut till högskolan. Dessutom har vi lagt in fem turer från Högskolan från och med klockan 20.30 på kvällen. Blir det bra väder är det ju många deltagare som dröjer sig kvar i parken, och har vi kört dit ska vi ju kunna erbjuda returresor också, säger Henrik Nyquist, informationsansvarig på Stadsbussarna.

Mer läsning

Annons