Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem får heta Kanonkorv?

/

Det fanns två försäljare av Kanonkorv i Gävle. Nu finns det bara en, men striden om namnet kommer ändå upp i tingsrätten i dag.

Annons

Kanubhai Machhabhai blev av med sin korvvagn 2007. Då hade han dömts till fängelse för grovt bokföringsbrott och Kronofogden sålde vagnen för att få in en del av pengarna till Macchabhais skatteskuld.

Men en korvvagn med Kanonkorvmärket på har sedan dess ändå funnits i Gävle, med olika ägare.

Nu är Kanubhai Machhabhai sedan länge tillbaka som korvförsäljare, med en ny vagn, och med Kanonkorv som varumärke. Själv står han på Rådhustorget och några hundra meter därifrån, på Stortorget, står en annan vagn, som nu ägs av Abdula Hadar.

Han köpte vagnen i maj i år och betalade bra för att få rätten till namnet Kanonkorv.

– De tror att de köpte namnet, men det gjorde de inte, säger Kanubhai Macchabhai, som nu har stämt Abdula Hadar för varumärkesintrång.

– Vi har försökt att komma överens, säger Abdula Hadar. Och vi har sagt att om myndigheterna säger att vi inte har rätt till namnet så ändrar vi det.

I juni i år ansökte han själv om att få namnet Kanonkorv registrerat på sin firma.

Det dröjde ända till november innan han fick besked om att det redan finns tre registrerade firmor med namnet Kanonkorv. En i Gävle, en i Stockholm och en i Uppsala.

Då ändrade han på sin korvvagn, som nu ståtar med namnet Kenonkorv.

Namnbytet gjordes för två veckor sedan.

Därmed borde kanske saken vara ur världen. Men Kanubhai Macchabhai är inte nöjd och tycker att konkurrenten fortfarande använder sig av hans varumärke.

I dag är det muntlig förberedelse i Gävle tingsrätt.

– Vi har skött det här lagligt hela tiden. Nu får myndigheterna avgöra. Vi rättar oss efter dem, säger Abdula Hadar.

Mer läsning

Annons