Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem vandaliserar förskolan?

/
  • Förskolepersonal och föräldrar hjälps åt med att sköta förskolans omtyckta hönor. Nu larmar förskolechef, Jessica Peter, och barnskötaren Ingela Larsson om hur hönsgården vandaliserats vid upprepade tillfällen.

Markhedens förskola är hårt prövad av skadegörelse. I förra veckan eldades det i hönshuset – som ligger vägg i vägg med huvudbyggnaden.

Annons

De tre hönorna burrar upp sig i ett hörn av hönsgården när vi besöker Markhedens förskola i Valbo under måndagseftermiddagen

– De har varit lite skakiga i benen, säger Ingela Larsson, barnskötare.

Under natten till i torsdags förra veckan bröt sig en eller flera personer in till hönsen, eldade upp repet som håller uppe luckan till hönshuset och tog bort rampen så att hönorna inte kunde ta sig ner.

Takets hönsnät buktar ner som om en osynlig person använder det som hängmatta.

– De har ofta sönder taket och kastar ner föremål, som bandyklubbor och grenar, mot hönsen, säger Jessica Peter, förskolechef.

Skadegörelsen är den senaste i raden. Tidigare har bland annat fönster till förskolan krossats, så de tvingats stänga ner en avdelning för att städa upp glasskrosset.

– Vi har rapporterat in fyra eller fem skadegörelser den senaste tiden, säger Jessica Peter.

Skadegörelsen kommer i årligt återkommande vågor. Det som oroar nu är att eld har använts vid de senaste två tillfällena.

– Hönshuset sitter ju ihop med förskolan. Hela byggnaden riskerar att fatta eld.

Förskolan har inga misstankar om vem eller vilka som kan ligga bakom, men vet att det finns ungdomar som hänger vid lokalerna.

– Skolan ligger ju väldigt skyddad. Men det finns en gång- och cykelbana här och folk som promenerar med sina hundar. De får gärna hålla ögonen öppna när de går förbi och kontakta polisen om de ser något misstänkt, säger Jessica Peter.

Mer läsning

Annons