Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi bränner dej och din familj”

/
  • Det är andra gången på drygt två månader som polisen är på plats vid lokalen efter att ägaren hotats och hans lokal vandaliserats.

”Vi bränner dej och din familj”, står det i hotbrevet som signerats ”Mafia Cobra” och klistats upp på dörren till lokalen. Fönstret är sönderslaget.

För andra gången på två månader försöker någon hindra företagaren från att öppna restaurang.

Annons

När mannen kom till lokalen i går morse fick han återuppleva hotet från den 22 december förra året.

Hotlapp på dörren. Fönstret krossat.

– Jag tycker att det är otroligt att behöva frukta för sitt liv för att man ska öppna restaurang. Att sådana här hot ska kunna förekomma i ett samhälle med fri konkurrens, säger ägaren.

Hoten är märkliga på flera vis.

Lapparnas texter är så illa stavade att det känns som det är meningen att de ska vara illa stavade.

De är undertecknade av ”Mafia Cobra”, vilket inte är något känt kriminellt gäng. Känt är däremot Black Cobra. Namnet kan därmed vara ett sätt att försöka åka snålskjuts på det kända gängets hot- och våldskapital.

Ägaren har inte heller blivit uppsökt personligen av någon som säger sig vara medlem i ”Mafia Cobra”, eller någon annan hotfull person över huvud taget.

– Jag har ingen aning om vilka som kan ligga bakom. Det verkar som att de inte vill att jag ska öppna en pizzeria eller ett snabbmatsställe, så gissningsvis är det en konkurrent. Men jag har inga planer på att öppna pizzeria, snabbmatsrestaurang eller hamburgerbar, säger ägaren.

På första lappen fanns en del av ett handavtryck. Polisen har även tagit den andra lappen i beslag, kopplat ihop de två händelserna och kommer att sätta ärendet på högre prioritet.

Men brotten kan bli svårutredda.

– Eftersom det inte finns några konflikter i bakgrunden och eftersom han inte blivit uppsökt av en möjlig gärningsman kan det bli svårt att komma upp i skälig misstanke mot någon, säger Mikael Hedström, talesman för Gävlepolisen.

Har du tips om vem som kan ligga bakom eller har du gjort intressanta iakttagelser på Södra Kungsgatan under kvällen och natten till i måndags: ring polisen på 114 14.

Mer läsning

Annons