Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi höll på att tuppa av”

Nu börjar äventyret som modell för Julia Schneider. Hennes mamma berättar om den omtumlande upplevelsen att se sin dotter vinna i Shanghai.

– Det var som att sätta sig i en berg- och dalbana.

Annons

Julia Schneiders familj satt på läktaren i Mercedez Benz Arena i Shanghai i förrgår kväll för att se sin dotter vinna världsfinalen av Elite Model Look.

I Kina har Julia befunnit sig i 14 dagar, där schemat varit fullspäckat och är det än.

I förrgår kväll pågick fortsatta catwalkövningar med de 15 tjejer som har tagit hem varsitt kontrakt med Elite Models. Resten av de 63 finalisterna har fått åka hem till sina respektive länder. Ceremonin pågick i två timmar.

– Det gick så fort. Kylie Minouge uppträdde, 15 finalister blev sju och sen ropades trean, tvåan och sist Julia upp. Vi höll på att tuppa av. Det var som att sätta sig i en berg- och dalbana, säger stolta mamma Mia Schneider till GD.

Har ni förstått hur stort det här är?

– Jag tror inte vi gjort det än, vi har ju den försiktiga svenska mentaliteten. Men man förstod det från folket från Paris och Milano som var på plats.

Hade du någonsin tänkt dig att din dotter skulle passa som modell?

– En gång när vi var i Florida frågade en modellscout om hon var modell eller skulle vilja bli det. Scouten blev förvånad över att hon inte redan var det.

Det blev ingen modellkarriär då. Kanske är det så att de unga tjejer som verkligen vill bli modeller vill det för mycket ibland, resonerar Mia.

– Julia har sitt liv som hon trivs med. Hon är hockeyintresserad och hon har sina hästar.

I dag sker det sista uppdraget för Julia och i morgon åker familjen hem till Gävle.

Hur känns det att släppa iväg sin 15-åriga dotter till modets metropoler i framtiden?

Mia litar på att agenturen Elite ska ta väl hand om hennes dotter.

– Vi föräldrar kommer att följa med i början. Sedan blir hon alltid hämtad i taxi från flygplatsen av agenturen och behöver inte åka tunnelbana.

Mer läsning

Annons