Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi saknar vår kapten på skutan”

/
  • Tom Widorson är saknad av sin personal. Hans personlighet kommer aldrig att kunna ersättas men Furuviksparken behöver en ny ledare som kan föra Tom Widorsons drömmar och tankar  vidare.

Den 3 januari avled Furuviksparkens verkställande direktör, Tom Widorson, efter en lång fight mot cancern. Men hans drömmar och tankar om parken kommer att leva vidare.

– Hans personlighet kan vi aldrig ersätta, en kopia finns inte, säger Thomas Lindqvist, Talentor, som med blandade känslor tagit på sig uppdraget att hitta en ny chef.

Annons

Tom Widorson hade en bild av att Furuviksparken skulle vara en multipark med nöje, bad och djur.

– Den visionen har vi inte ändrat på. Men vi får göra löpande. Jag hade en tät dialog med Tom om det här. Han visste att han inte skulle överleva och hans bild av parken var klar. Han är alltså på sätt och vis med och påverkar fortfarande, säger Jan Roy, chef för Park & Resorts.

In i det sista hoppades ledningen för Park & Resorts att Tom Widorson skulle kunna komma tillbaka men i december stod det definitivt klart att det inte skulle bli så. Rekryteringsfirman Talentor, som tidigare rekryterat verkställande direktörer till såväl Kolmården som Skara Sommarland, fick uppdraget att hitta en ny ledare.

– Det är en ära för mig som gammal Gävlebo att ha fått uppdraget även om omständigheterna är tråkiga, säger Thomas Lindqvist.

Thomas Lindqvist har själv besökt parken som barn och har nu själv barn i lämplig parkålder, så trots att han är bosatt i Skåne besöker han parken årligen. Han vet alltså mycket väl vad uppdraget handlar om och vad parken betyder för Gävleborna.

– Jag har sällan hört så positiva omdömen om någon vd, både internt och externt. Tom var populär och han har gjort mycket nytta under sina tolv år. Han har vänt besökarantalet och gjort Furuviksparken till en av Sveriges bästa parker. Hans personlighet kan vi inte ersätta så vi söker någon som kan förvalta det han skapat. Vi söker en person som kan sätta sin prägel, en person som har förankring i turismen och har kompetens på någorlunda hög nivå. Det kan vara inom museivärlden eller från någon skidort. Men erfarenheten är underordnad personligheten. I parken jobbar man med människors glädje och måste utstråla glädje själv. Det är lite annorlunda nu sedan Park & Resorts köpte parken, det finns ett koncerntänk.

Thomas Lindqvist tror att den nye chefen har sin bas i Gävle kommun. Någon veckopendlare tror han inte på. För att hitta rätt person kommer Talentor att annonsera ut tjänsten så småningom i såväl lokaltidningarna som i Dagens Industri. Men än är det för tidigt för att kännas rätt, tycker Thomas Lindqvist.

Parallellt kommer Talentor att kartlägga ett antal personer för att hitta rätt person för posten.

– Vi pratar om 200 personer vid en sån här rekrytering.

Tom Widorson skapade en självgående ledningsgrupp och gruppen har till stora delar fått klara sig själv under året som gått. Men parken behöver en ledare.

– De behöver en ledare nu men vi får inte gå för snabbt fram. Det får ta den tid det tar men vi siktar på att ha rekryterat en ny chef till säsongsstarten.

Jan Roy säger att det är viktigt att det blir en ledare som kan leverera kvalitet varenda dag. Hans täta samtal med Tom Widorson under dennes sjukdom har gett Jan Roy en klar bild över vad Tom hade för visioner för parken och de visionerna kommer att tas tillvara. Dels handlar det om att vidareutveckla parken till en multipark men också att få bra matställen.

– Kortsiktigt förväntar vi oss att den nya chefen ska ta tag i att campingen måste flyttas på grund av järnvägen. Boendet är väsentligt för att få det att fungera.

Många i parken har jobbat länge ihop med Tom Widorson. En av dem är marknadschefen Erika Rydstrand som känt Tom personligen sedan 1997.

– Han hade en otrolig förmåga att inspirera. Omöjligt fanns inte i hans värld. Han hittade alltid vägar. Jag är oändligt tacksam för att ha fått jobba med honom och kommer att bära med mig hans tankar och hans sätt att tackla saker och ting.

Tom Widorson var inte rädd för att säga ifrån, han blickade hela tiden framåt, han hade visioner och han fick alltid hela personalen med sig.

– Alla årsanställda och säsongare har gjort sitt yttersta trots Toms frånvaro. Tom var en i gänget som aldrig satte sig på höga hästar. Det blir tufft att komma efter en sådan populär person. Vi i personalen har ett ansvar för att ge den personen förutsättningarna att lyckas. Det skulle Tom ha velat. Vi saknar vår kapten på skutan, säger Erika Rydstrand.

Mer läsning

Annons