Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi trivs bra på jobbet

/
  • Johan Ytterbom, Patrik Bergendahl och Jukka Rantala jobbar som stensättare när övergångsstället på Norra Rådmansgatan byggs om.– Ja, vi trivs. Det viktigaste är att man har bra jobbarkompisar, som man har kul med. Och så är det skönt att man får vara ute, åtminstone när det är bra väder, säger Jukka Rantala.– Man måste ju gilla att göra det man gör också, men jobbarkompisarna är viktigast, säger Patrik Bergendahl.– Ja, det är tur att ingen är grinig. säger Jukka Rantala.
  • – Ja, det är faktiskt skönt att jobba igen. Det har varit en så seg semester så det är bättre att komma igång, säger Fredrik Forsling, ställningsbyggare.– Det är arbetskamraterna som gör att man trivs så bra, säger han.Arbetskamraterna Mikael Gustafsson och Anton Knapp håller:– Arbetskamraterna är viktiga och hatt man har ett fritt jobb, och att det är utomhusarbete, säger de
  • Emma Blom håller precis att öppna sin butik för dagen.– Jag äger ju butiken så jag älskar mitt jobb. Jag jobbar med bra folk träffar massor av trevliga kunder varje dag.– Jag hoppas att det är sant att nästa alla trivs på jobbet för man tillbringar ju så stor del av sina dagar på jobbet, säger hon.
  • Lena Gustavsson är växeltelefonist hos Gävle kommun och precis tillbaka från semestern.– Ärligt talat är det lite segt just nu, för det är bara andra dagen jag jobbar. Men det är roligt att träffa arbetskamraterna igen. Det är arbetskamraterna som gör att jag trivs med jobbet i vanliga fall. Vi har ju ett stillasittande och stressigt arbete, men vi har varandra och brukar skratta mycket ihop, säger hon.

Nio av tio trivs på jobbet, visar en underökning som Previa gjort.

Annons

Trivs du med ditt jobb? Den frågan brukar företagshälsan Previa ställa när man genomför hälsoundersökningar.

Nu har Previa sammanställt svaren från de 50 000 hälsoundersökningar som gjorts under åren 2009, 2010 och 2011 på arbetsgivarnas uppdrag i hela landet.

Resultatet visar nästan nio av tio trivs på jobbet. Bara en procent svarar att de inte trivs alls.

I Gävleborg har 1 005 personer deltagit i hälsoundersökningarna och svaren ligger nära riksgenomsnittet. 90 procent uppger att de trivs på jobbet, lika många uppger att de har bra gemenskap med sina kollegor och 66 procent uppger att de får uppskattning av sin chef.

– Det här är de anställdas egna uppskattningar av hur de trivs kan man säga. Previa har 7 000 företag som kunder, både offentliga och privata, så de personer som deltar i undersökningen kommer från alla möjliga branscher och har väldigt olika jobb, säger Katrin Malm, informationschef på Previa.

Mer läsning

Annons