Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilket bibliotek tar priset?

I höst ska landets mest lättlästa bibliotek utses. Från Gästrikland är både Polhemsskolans bibliotek i Gävle, samt Sandvikens Folkbibliotek nominerade till priset.

Annons

– Det känns väldigt roligt och hedrande, säger Åsa Wirén Jonsson, chef för Sandvikens bibliotek. Priset på 10 000 kronor delas ut till det bibliotek som på bästa sätt lyfter fram lättlästa böcker, tidningar och samhällsinformation. Tolv av landets bibliotek är nominerade.
Åsa Wirén Jonsson säger att arbetet med att inkludera målgruppen med lässvårigheter är en viktig del av verksamheten.
– Det är något viktig som vi jobbar med att utveckla hela tiden. Bland annat har vi placerat vårt medieutbud strategiskt så att det inte går att missa. Vi bjuder även in elever från SFI och visar vårt bibliotek. Men även barn, ungdomar och pedagoger bjuds in och förevisas det utbud av lättläst litteratur som vi har.
Arbetet för personer med lässvårighet har uppenbarligen uppmärksammats av besökarna, något som Åsa Wirén Jonsson är glad över.
– Det känns väldigt roligt att någon av våra besökare har uppmärksammat vårt jobb så mycket att han eller hon har nominerat oss till det här priset. Det känns jättekul.
Priset delas ut av organisationen Centrum för lättläst under Läskunnighetens dag, åttonde september.

Mer läsning

Annons