Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill komma närmare omvärlden

Humanparken flyttar till Teknikparken. Högskolan i Gävles samverkansorganisation för vårdforskning vill komma ut i verkligheten.

Annons

– Det har blivit för trångt på högskolan och vi vill komma närmre omvärlden. Det är en viktig del av högskolans verksamhet att stötta regionen och samhället. Vi har också flera samarbeten med företag i Teknikparken, bland annat ett om GIS i sjukvården tillsammans med FPX, säger Ulric Jansson som är projektledare på Humanparken.

Sedan starten 2006 har Humanparken jobbat mycket med att göra livet lättare för funktionsnedsatta. Genom forskning, kunskapsstöd och nätverkande försöker Humanparken stötta sjukvården och den sociala sektorn lokalt, regionalt och nationellt. Bland annat har de gett råd om eget företagande och förmedlat kontakter nu när Selmaskolan, Gävles första fristående särskola, öppnar.

– Just nu arbetar vi mycket med att skapa förståelse mellan privata och offentliga aktörer inom sjukvården. Ett projekt som vi ska försöka dra igång i höst i samarbete med Nyföretagarcentrum handlar om att få både lärare och studenter att förstå entreprenörstänkande inom vården. Vi vill starta en vårdinkubator för att kläcka bra idéer för sjukvården, säger Ulric Jansson.

Det största projektet som verksamheten nu driver är hälsoinspiratörsprogrammet där utvecklingsstörda studenter utbildas till att hjälpa sig själva och andra till bättre hälsa.

– Det kommer bli väldigt intressant att se hur det här slår ut, jag kan tänka mig att det kommer förändra vår syn på särskolan, menar Ulric Jansson. Erik Jersenius

Mer läsning

Annons