Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill locka tjejer med innebandyläger

/

GGIK vill se fler innebandyspelande tjejer och arrangerar därför läger hela veckan i Nynäshallen. Många nybörjare lockas till att prova, medan andra deltagare redan spelat i flera år.

Annons

I år är det fjärde året som GGIK arrangerar innebandyläger i Nynäshallen sista veckan på sommarlovet.

– Av årets 70 deltagare är bara fem tjejer, så vi hoppas genom det här kunna locka till oss lite fler. Vi ska ut i skolorna i höst också för att se om vi kan få med oss några, säger Stickan Andersson, GGIK.

De flesta av lägerdeltagarna spelar redan innebandy i GGIK, men enligt Stickan Andersson är det bara positivt med spelare som deltar även från andra lag. Inte minst ser han innebandylägret som ett perfekt tillfälle att locka till sig nya barn och ungdomar som aldrig tidigare provat på sporten.

Tränaren Sami Osman berättar att målet med veckan är att ungdomarna ska börja gilla innebandy ännu mer - och förhoppningsvis bli lite bättre också.

– Jag ser redan att många av spelarna har utvecklats, en del som aldrig spelat förr blir bättre efter bara någon timme, säger han.

Schemat för spelarna ser likadant ut varje dag. Först kör gruppen ett antal övningar, och sista timmen delar de sedan upp sig i lag för att spela match.

– Det är kul att spela. Jag vill bli bättre och träffa nya kompisar, säger nioåriga Joel Norin som har spelat innebandy i två år.

Ivan Engstedt-Sjöblom är lika gammal, men har spelat innebandy ett år längre än Joel.

– Jag håller på med ishockey och fotboll också, vill vara med här för att ha kul och bli bättre på passningar, säger han.

Mer läsning

Annons