Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ville inte jobba 60 timmar i veckan - blev uppsagd

Chefen ville ha någon som var singel och kunde jobba 60 timmar i veckan. Därför ska Anna Huhtala-Halldén ha blivit uppsagd från Willys Hemsta. Nu har hon gjort en anmälan till Diskrimineringsombudsmannen, DO.

Annons

Valbobon Anna Huhtala-Halldén fick en provanställning som biträdande butikschef på Willys Hemsta i Gävle. I slutet av juni blev hon plötsligt inkallad till butikschefen Hans Johansson som meddelade att hon var uppsagd. Förklaringen som han gav var enligt Anna Huhtala-Halldén att hon inte hade tid att jobba upp emot 60 timmar i veckan.

– Ändå jobbade jag mer än de 40 timmar som stod i kontraktet, förutom veckor då jag var ledig av vissa anledningar, säger Anna Huhtala-Halldén.

Hennes familj var hennes last, ska butikschefen ha sagt.

– Det kändes så kränkande, säger hon.

Hon kontaktade sitt fackförbund Unionen som rådde henne att göra anmälan till DO.
Men Hans Johansson tillbakavisar att han, som skäl för uppsägningen, angett att Anna Huhtala-Halldén inte hade tid att jobba 60 timmar i veckan.

– Det stämmer inte. Hon har fått argumenten skriftligen på papper, säger han.
Argumenten mejlade han till henne i efterhand när hon bad om det. Till GD vill han inte uttala sig om orsakerna till uppsägningen.

Vilka krav ställer ni på era biträdande butikschefer? Ska de kunna jobba 60 timmar i veckan?

– Nej, absolut inte. Men man ska kunna ställa upp mer ibland när det behövs, säger han.

Bo Rossander, ombudsman på Unionen i Gävleborg, har svårt att uttala sig om det aktuella fallet innan han satt sig in i det.

– Vi får titta på det här nu och kontakta arbetsgivaren. Generellt behöver en arbetsgivare inte ange någon orsak till att en provanställning avslutas, men om den anställda är medlem i facket så ska facket alltid kontaktas, säger han.

Mer läsning

Annons