Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ville vända sig till media - hotades

/
  • Tomas Jernberg, mannen bakom Get away-festivalen, har skickat hotbrev till leverantörer som vill få betalt för sommarens fakturor. Om de pratar med media ska han sätta företaget i konkurs.

Flera företag vänder sig nu till Gefle Dagblad och berättar att de inte har fått betalt av Getaway Rock Festival AB. Festivalgeneralen Tomas Jernberg har skickat ut ett hotbrev till leverantörerna om att de inte ska vända sig till media.

Annons

Ett företag som inte vill att deras namn ska förknippas med Getaway berättar för GD att de lånat ut sina lokaler på gasklockeområdet till festivalen. Lokalerna har använts till biljettförsäljning och förvaringsutrymme.

En morgon under festivalen hittade företagets anställda en medvetslös kille i 18-årsåldern inne i fastigheten. Killen hade kissat på sig och hans byxor var nerhasade till knävecken. Han bar en sådan T-shirt som festivalens personal hade på sig.

Ambulans hämtade killen, men Tomas Jernbergs folk ville inte kännas vid honom och menade att han inte var anställd. I stället påstod de att den medvetslöse killen hade stulit en T-shirt och en nyckel från festivalens personal.

Samtidigt hade en av de nycklar som festivalen fått låna av företaget försvunnit. Företaget tvingades då byta alla lås och skaffa nya nycklar till sin personal till en kostnad av 40 000 kronor. De kom överens med Tomas Jernberg om att Getaway skulle betala för missödet.

Men i slutet av augusti fick företaget ett brev där Tomas Jernberg förklarade att han inte hade pengarna och att de skulle få nöja sig med 11 000 kronor.

Samtidigt hotade han företaget med att sätta Getaway Rock Festival AB i konkurs om de vände sig till medierna. Det skulle då omöjligöra en betalning.

Ytterligare två mindre företag som har levererat tjänster till Getaway har fått nöja sig med hälften av betalningen. Pirab Markservice, som drivs av Claes Pira, levererade maskintjänster till festivalen. Han berättar att han fick gå med på att ta hälften så mycket betalt som de kommit överens om för att få något över huvud taget.

Claes Pira är mycket förvånad över att festivalen har gått med förlust.

– Tomas Jernbergs folk var mycket slipade och hade järnkoll på kostnaden för varenda liten tjänst vi gjorde. Det verkar helt orimligt att kostnaderna ska ha skenat i väg med 700 procent som Tomas Jernberg påstår, säger Claes Pira.

Eje Berglunds företag Eje Berglund AB tvingades också gå med på att nöja sig med halva betalningen. Eje Berglunds son hyrdes ut som anställd av företaget för att hjälpa till med logistik under festivalen. Getaway skulle ha betalat 20 000 kronor för tjänsten, men betalade bara 10 000.

Tomas Jernberg har sökts för en kommentar men har inte kunnat nås.

Mer läsning

Annons