Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villor och lägenheter säljs som aldrig förr

/
  • – Vi har sålt lägenheter som sjutton i år och försäljningen av villor fullkomligt exploderade i maj, säger Jonas Östblom som är fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Gävle.

Bostadsförsäljningen slog rekord i maj. Aldrig har det sålts så mycket villor i Gävle.

Annons

Fastighetsbyrån i Gävle har aldrig någonsin tidigare sålt så mycket bostäder under en månad. Försäljningen var tio procent högre i maj än i samma månad förra året.

Det innebär att Gävle väl representerar Fastighetsbyrån i stort, för snittsiffran för hur mycket företaget sålt i hela riket är sex procent mer jämfört med maj i fjol. Även det innebär ett rekord för Fastighetsbyråns totala försäljning i landet.

– Vi har framför allt sålt mer villor än tidigare. Det märks att många känner sig tryggare på arbetsmarknaden nu, de vågar göra större investeringar, säger fastighetsmäklaren Stefan Tröjbom på Fastighetsbyrån i Gävle.

Svensk Fastighetsförmedling slog också rekord.

Försäljningen i Gävle var i maj 25 procent högre än samma månad förra året.

Gävle utmärker sig därför särskilt, för ser man till hur mycket företaget totalt sett sålt i riket under maj så är det fyra procent högre än i fjol.

– För vår del handlar det om att vi har tagit fler marknadsandelar och att vi därför säljer fler bostäder. Vi har sålt lägenheter som sjutton i år och försäljningen av villor fullkomligt exploderade i maj, säger Jonas Östblom som är fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Gävle.

Hans förklaring till rekordförsäljningen är helt enkelt väder och vind.

– Det har med klimatet att göra. Villaförsäljningen var uppdämd i början av året och det berodde på den hårda vintern. Många väntade med att sälja sina hus till dess att det blev grönt ute, det är svårare att få ditt hus sålt om du har en meter snö på tomten.

Mer läsning

Annons