Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Virade lina runt exfruns hals

GÄVLEEn 22-årig man häktades i går, misstänkt för att flera gånger ha misshandlat sin två år yngre exfru. Vid ett tillfälle ska han ha virat en tvättlina om hennes hals och dragit upp henne tills hon slutligen svimmade.

Annons
22-åringen nekar helt till anklagelserna.
- Om jag har gjort allt som hon påstår - varför har hon då väntat så länge med att göra polisanmälan? frågade han under häktningsförhandlingen.
Åklagarens bild av 22-åringen visade en svartsjuk make som ville bestämma över sin frus klädstil, vänner, uteliv och ibland till och med följde med henne till jobbet.
22-åringens bild av sig själv visade i stället en ansvarstagande man som behandlats orättvist av sin fru.
- Jag är precis lika svartsjuk som alla andra män är mot sina fruar. När hon är med mig drar hon upp tröjans blixtlås ända upp till hakan, men när hon är med andra killar visar hon hur mycket som helst. Är det rättvist?

Hittade en kniv
Mannen greps och anhölls efter ett polisförhör i fredags. När polisen gjorde husrannsakan i hans hem hittade man bland annat en kniv som hängde i ett fodral över hans säng. Enligt åklagaren har mannen några gånger hotat sin exhustru genom att hålla knivspetsen mot kvinnans hals.
Vid ett tillfälle, när kvinnan rev sönder ett foto på sig själv blev 22-åringen misstänksam.
- "Varför rev du sönder det? Är det med en kille, eller?", berättade mannen att han undrade. Vi skrek åt varandra, men jag slog henne aldrig. Jag satte ju ihop kortet och såg att det inte var någon kille.
Men enligt åklagaren ska mannen ha tagit struptag på sin hustru, lett henne till sängen och där ha hållit ena handen över kvinnans mun och näsa så att hon inte kunde andas.
Detta brukade han göra ofta, enligt åklagaren.
I förhör har kvinnan berättat hur 22-åringen kunde skratta åt hur hon såg ut när hon inte fick luft. Det ska han även ha gjort när han virade ett lina om hennes hals. Linan hängde ner från ett tvättställ ovanför badkaret. Vid ett tillfälle när mannen blev arg på kvinnan ska han ha tappat upp vatten i badkaret, släpat dit kvinnan och virat tvättlinan om hennes hals. I förhör har kvinnan berättat hur han drog i linan så att hon lyfte från badkaret.
- Nu börjar du bli röd, ska mannen ha sagt och skrattat.

Mannen nekar
Under förhör har mannen nekat till att han använt våld. Själv säger han att han hållit för hennes mun på skoj någon gång, och tagit tag om hennes armar vid två tillfällen när de bråkade så att hon inte skulle klösa honom.
- Hon får så lätt blåmärken, sa han.
Åtal ska vara väckt senast den 21 oktober.

MARIAM NARAGHI
026-15 96 33
mariam.naraghi@gd.se

Mer läsning

Annons