Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yrkesgymnasiet vill till Brynäs

/
  • Yrkesgymnasiet utbildar bland annat byggnadsarbetare, frisörer, elektriker och undersköterskor. Till hösten kan den här lokalen på Brynäs bli deras nya skolbyggnad.

Efter beskedet att Yrkesgymnasiet måste flytta från Alderholmen kan det nu vara på väg att lösa sig med nya lokaler för skolan. Men läget är betydligt mindre centralt.

Annons

Som GD berättade i februari måste Yrkesgymnasiet lämna sina nuvarande lokaler på Alderholmen senast den 31 oktober i år.

Friskolan flyttade in i det ombyggda magasinet förra sommaren trots att det inte fanns något bygglov. Fastighetsägaren hade räknat med att få bygglov, men i sista stund föll det på att grannen Gevalia inte klarar de bullergränser som gäller för en skola.

Men nu kan det vara på väg att lösa sig för det 100-tal elever som ska gå på Yrkesgymnasiet i höst.

Fastighetsbolaget Ersand Förvaltning AB har erbjudit skolan att flytta in i en gammal kontors- och lagerbyggnad mittemot Byggmax på Brynäs. Även om läget är mindre centralt tycks skolledningen vara nöjd.

– Vi tycker att det är en lämplig lokal, men får se vad kommunen säger. Vi hoppas förstås hinna flytta in och få allt klart inför höstterminen, säger Christine Rosencrantz, personal- och informationschef på Thorengruppen som driver Yrkesgymnasiet.

Byggnads- och miljönämnden gav i förrgår nämndens ordförande Jörgen Edsvik, S, rätt att på egen hand fatta beslut om planbesked och tillfälligt bygglov i sommar.

– Möjligheterna ser goda ut, men alla faktorer kring byggnaden är inte kända än, säger han.

Kommunen ska bland annat titta närmare på trafik- och bullersituationen.

Mer läsning

Annons