Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare en förskingring?

Den försvunna tjänsteman som misstänks för mångmiljonbedrägeriet mot Gävle kommun utreds nu även för ytterligare en förskingring.

Annons

Tjänstemannen som sedan tidigare misstänks för rekordförskingringen mot Gävle kommun är även misstänkt för att som kassör i en lokal fackavdelning ha använt sig av det kontot för privata ändamål.

För ett par dagar sedan vidgades utredningen ytterligare. Tjänstemannen har nämligen haft ekonomiskt ansvar över en sidoverksamhet vid den enhet som denna jobbar på – och det är i den egenskapen som tjänstemannen misstänks ha förskingrat ytterligare summor.

Det finns uppgifter om lån och obetalda fakturor.

Anmälan gäller grov trolöshet mot huvudman alternativt förskingring, och beloppet som enhetschefen bett polisens utredare att kontrollera är sexsiffrigt.

På vilken nivå de saknade summorna nu befinner sig är oklart. Vice chefsåklagare Ulf Back vill inte kommentera om de är åttasiffriga, det vill säga över tio miljoner kronor.

Sedan måndagen den 12 november är tjänstemannen spårlöst försvunnen.

Det sista livstecknet är alltjämt den halvätna frukost som tjänstemannen lämnade i lägenheten innan denna tros ha försvunnit på en vit cykel av märket Monark.

Tjänstemannen är anhållen i sin frånvaro och i brist på dennas egen berättelse försöker utredarna kartlägga de raffinerade transaktioner som skett från förvaltningskontot till andra konton.

Mer läsning

Annons