Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävleåkare tappade segern i sista kurvan

Det blev en ny andraplats för Rikard Berglund, Gävle, när crosskart-SM fortsatte på Höghedenbanan i Älvsbyn i lördags – med säsongens fjärde deltävling.

Rikard var rejält i gasen och vann samtliga sina tre heat i kvalet i 650-klassen. Han knep därmed maximala 30 poäng. Tvåa blev tabelledande Per Björnson, Årjäng, på 25 pinnar och trea Jonathan Walfridsson, Torsby, på 24.

Från pole position i A-finalen tog sedan Rikard Berglund spets och ledde ända till den sista kurvan före mål.

– Då gjorde jag dessvärre en miss och fick inte rätta farten med mig ut ur kurvan. Per Björnson hann ikapp och lyckades passera mig precis före målgång, berättar Rikard, som därmed fick hålla tillgodo med andra plats, liksom i Lycksele gången innan.

– Riktigt surt känns det som. Den här gången borde jag ha vunnit, fortsätter Rikard.

Trots allt får väl två andraplatser räknas som godkänt under ”norrlandsveckan”?

– Tja, så är det förstås. Och nu har jag ju häng på medalj i SM också, menar Rikard vidare, som före Lyckseles och Älvsbyns deltävlingar parkerade som åtta i sammandraget.

Per Björnson toppar tabellen med två deltävlingar kvar att köra. Han har 131 poäng och gäller som klar favorit till guldet.

Därefter är kampen stenhård. Jonathan Walfridsson har 108 poäng, lika många som Säffles Andreas Carlsson. Rikard Berglunds skörd är nu 105 och detsamma gäller för Dennis Rådström, Östmark.

Johan Birgersson slutade tia i Älvsbyn, medan Jonas Fyhr blev tolva, båda klubbkollegor med Rikard Berglund i SMK Gävle. Johan håller nionde plats i SM-tabellen, Jonas är 15:e.

Fortsättning följer i Östmark 23 augusti samt i Västerås den 6 september.