Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlebandet Ismael släpper singel och har releasefest på fredag

/

Under onsdagen släppte Gävle/Sandviken-bandet Ismael singeln "Alla spöken" som finns med på kommande albumet "Som om jag vaknar nu". På fredag är det releasefest för skivan på CC-Puben.

Annons

Gilla GD Kultur och Nöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Ismael består av David Berjlund, Ronny Grubb och Bengt Westin. De kommer från Gävle, Sandviken och Stockholm. Första singeln "Alla spöken" som släpps under onsdagen finns med på minialbumet "Som om jag vaknar nu" - med releasedatum 10 februari. Det ges ut på bolaget Viskningar och vrål, som även har andra Gästrike-relaterade släpp i sin historik av Brooklyn Soul Stew och Harvest Sun till exempel.

Läs mer: Konsertrecension: Ismael på CC-Puben i juli 2015

Av pressmeddelandet att döma jobbar medlemmarna på Sandvik, med journalistik och hbtq-frågor och beskriver inspelningen som producerades av Kristofer Jönson och mixades och mastrades av Magnus Lindberg, så här:

– Vi började i Hälsingland strax efter midsommar. Nyckeln till bönhuset i Hovra låg där den skulle, vi bar in instrument och förstärkare och började spela in. Timmerbilarna passerade på riksväg 84, trummorna sjöng i det stora trärummet. Senare fortsatte vi inspelningarna i ett torp i Nordanstig, i gamla industrilokaler, biografer och kyrkor i Gävle och Uppsala.

Läs mer: Ismael inför släppet av "Atlas" 2013

Musikaliskt har bandet slagit in på en mörkare väg än tidigare med mycket 80-tals-energi inblandat.

– De här låtarna började i våra huvuden och fingrar, i slumptoner i replokalen eller soffan, i en replik från kafébordet intill och från datorrösten på Stockholms central. den som utan att någonsin bli hes upprepar frasen: "låt ingen okänd hjälpa dig"- De handlar om drömmar och girighet, besvikelser och manlighet, instängdhet och kontakt.

Läs mer: Recension: Ismael på Berggrenska 2011

...

Håll koll på de största nöjesnyheterna – ladda ner Gefle Dagblads nya app här, till Iphone eller till Android!

Annons