Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävlebandet Northern Ladies på turné

Gävlebandet Northern Ladies ger sig ut på en turné tillsammans med tre andra band genom Medborgarskolan.

De fyra banden, förutom hårdrockarna Northern Ladies, är The Pure från Örnsköldsvik, Cruel Devoted från Ludvika och Östersundsbandet Underhund. Turnén startar i Gävle den 20 mars på Rack n' roll och fortsätter sedan till Ludvika, Östersund och slutligen Örnsköldsvik. Varje band är huvudartist för sin egen hemort.

Turnén går under namnet Amptour 2015 och arrangeras av Medborgarskolans musikverksamhet Amplified med syftet att erbjuda lokala förmågor bra spelningar med professionellt ljud och ljus.

– Många vet inte hur mycket arbete och slit som ligger bakom ett lyckat arrangemang. Förhoppningsvis ger den här upplevelsen bandmedlemmarna blodad tand och får dem att vilja arrangera fler spelningar i framtiden. På så vis har vi fått fler engagerade kultursjälar, säger Emil Alstermark, musikansvarig på Medborgarskolan i Gävle i ett pressmeddelande.