Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävlebo dömd för dödshot

GÄVLEUnder ett drygt halvårs tid sålde en 44-årig gävlebo ryssfemmor för omkring 30 000 kronor till personer i Gävle. I går dömdes kroppsbyggaren för dopningsbrott till fyra månaders fängelse av Gävle tingsrätt.

Mannen dömdes även för olaga hot eftersom han i mars hotade att skära halsen av och krossa knäskålarna på en 17-årig kille i Gävle.
Anledningen var att 44-åringen trodde att 17-åringen repat hans bil. Hoten ledde till att den yngre manen blev rädd för att gå ut ensam och mådde dåligt i skolan.

Fängelsestraff
Tingsrätten anser att mannen ska få fängelsestraff eftersom det olaga hotet var så allvarligt. Dessutom är det här andra gången som han fälls för dopingsbrott.
I somras dömdes mannen till en månads fängelse. Den gången hade polisen hittat omkring 1 300 ryssfemmor, 1 000 kanyler och cirka 30 testosteronampuller hemma hos mannen.

Inte välkommen
Mannen har tidigare tränat på Gävle Kraftsportklubb. När GD kontaktade klubbens ordförande i samband med att 44-åringen häktades kom brottsmisstankarna mot medlemmen som en överraskning.
- Styrelsen hade ett möte och vi ringde Riksidrottsförbundet för att höra hur vi skulle gå tillväga. Men eftersom det inte kommit någon dom så fanns det inte mycket vi kunde göra, säger Nisse Sandberg på Gävle Kraftsportklubb.
Enligt honom har mannen inte visat sig på klubben sedan misstankarna om försäljning av ryssfemmor uppdagades. Skulle 44-åringen komma till klubben för att träna kommer han att få beskedet att han inte är välkommen.
- Det blir säkert minst ett års avstängning för det här, säger Nisse Sandberg.

ANNA HÖGLUND