Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävlebo häktad för knarkbrott

GÄVLEPå fredagsmorgonen häktades en 31-årig man från Gävle. Han är på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott. Av utredningsskäl häktade tingsrätten mannen bakom stängda dörrar.

Mannen har haft mer än 200 ecstasytabletter. Narkotikan har polisen påträffat vid husrannsakningar på flera ställen. Enligt åklagare Ulf Back rör det sig om knark som 31-åringen planerade att sälja.
Mer än så vill han inte berätta på av utredningsskäl.

Greps den 1 maj
31-åringen greps den 1 maj, strax efter klockan 2 på natten.
Strax efter att han gripits greps och anhölls två andra män i 20-årsåldern. I går släpptes männen som är bekanta med 31-åringen. Han misstänks bland annat för att ha sålt knark till dem.
Mannen medger ansvar, men hans version avviker från åklagarens.
På grund av förundersökningssekretessen kan mannens advokat, Bengt Hennel, inte säga någonting om hur hans klients uppgifter skiljer sig från åklagarens.

Tidigare dömd
31-åringen har tidigare dömts för bland annat knarkbrott. Så sent som den 19 mars i år dömdes 31-åringen till skyddstillsyn och psykologkontakt. Då erkände han gärningarna: att han under hösten år 2001 brukat och innehaft ecstasy och cannabis.
Under fredagseftermiddagen häktades en man på ett behandlingshem i Gästrikland, på sannolika skäl misstänkt för knarkbrott. Även här handlar det om fler än 200 ecstasytabletter som han misstänks ha haft i överlåtelsesyfte.
Men enligt åklagare Ulf Back, som håller även i det här ärendet, finns det i nuläget inget samband mellan de två knarkhäktade männen.
MARIAM NARAGHI