Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävlebo misstänkt för våldtäkt på barn

GÄVLEEn 61-årig man häktades på fredagen misstänkt för flera fall av grov våldtäkt på barn.

Annons
Häktningsförhandlingarna rörde brott mot tre olika flickor, men enligt åklagare Elly-Anne Öholm är fler anmälningar mot mannen på gång.
Brotten som 61-åringen misstänks för har rubricerats som grov våldtäkt, grovt sexuellt utnyttjande av underårig och sexuellt ofredande.
Två av flickorna som mannen ska ha förgripit sig på är i tio-årsåldern.
Den ena av dem har 61-åringen enligt åklagaren utnyttjat under sex års tid, från 1994 och framåt. Den andra ska han bland annat ha våldtagit och ofredat under två dagar i början av denna månad.
Den tredje och äldsta flickan har i dag hunnit bli myndig. Henne utnyttjade mannen enligt Elly-Anne Öholm från omkring tre års ålder och fram tills dess att hon fyllde 15 år.
Den 61-årige mannen anhölls i sin frånvaro vid 15-tiden på tisdagen och kunde gripas några timmar senare av polis. Fredagens häktningsförhandlingar hölls bakom stängda dörrar.
Åklagare Elly-Anne Öholm vill inte säga speciellt mycket om misstankarna mot 61-åringen.
Ytterligare personer ska höras av polis och hon säger att åtminstone en till anmälning mot 61-åringen kommer att göras.
Mannen nekar till anklagelserna om grov våldtäkt. Han erkänner sexuellt utnyttjande, dock inte grovt, och sexuellt ofredande.
Den häktade 61-åringen ska nu genomgå en liten sinnesundersökning.
Åtal mot honom ska vara väckt senast den 24 maj.
ANNA HÖGLUND