Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävlebo misstänkt för våldtäkt på barn

GÄVLEEn 61-årig man häktades på fredagen misstänkt för flera fall av grov våldtäkt på barn.

Häktningsförhandlingarna rörde brott mot tre olika flickor, men enligt åklagare Elly-Anne Öholm är fler anmälningar mot mannen på gång.
Brotten som 61-åringen misstänks för har rubricerats som grov våldtäkt, grovt sexuellt utnyttjande av underårig och sexuellt ofredande.
Två av flickorna som mannen ska ha förgripit sig på är i tio-årsåldern.
Den ena av dem har 61-åringen enligt åklagaren utnyttjat under sex års tid, från 1994 och framåt. Den andra ska han bland annat ha våldtagit och ofredat under två dagar i början av denna månad.
Den tredje och äldsta flickan har i dag hunnit bli myndig. Henne utnyttjade mannen enligt Elly-Anne Öholm från omkring tre års ålder och fram tills dess att hon fyllde 15 år.
Den 61-årige mannen anhölls i sin frånvaro vid 15-tiden på tisdagen och kunde gripas några timmar senare av polis. Fredagens häktningsförhandlingar hölls bakom stängda dörrar.
Åklagare Elly-Anne Öholm vill inte säga speciellt mycket om misstankarna mot 61-åringen.
Ytterligare personer ska höras av polis och hon säger att åtminstone en till anmälning mot 61-åringen kommer att göras.
Mannen nekar till anklagelserna om grov våldtäkt. Han erkänner sexuellt utnyttjande, dock inte grovt, och sexuellt ofredande.
Den häktade 61-åringen ska nu genomgå en liten sinnesundersökning.
Åtal mot honom ska vara väckt senast den 24 maj.
ANNA HÖGLUND