Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlebolag ger ut Mattias Alkberg-skiva

Gävlebon Viktor Zeidner ska ge ut rockmusikern Mattias Alkbergs nästa platta på sitt skivbolag Lamour records i februari nästa år.
– Mattias frågade mig eftersom han tyckte att det passade bra att ge ut på mitt skivbolag. Det tyckte jag med, det är en fantastik skiva, säger Viktor Zeidner.

Annons

Skivan kommer att vara ett konceptalbum som Mattias Alkberg spelat in med Umeåbandet Råd Kjetil Senza Teta. Umeåbandet fick låtar över när de gjorde musik till pjäsen "Utbrott" som spelades på Profilteatern i Umeå 2013. De kontaktade Mattias Alkberg för att skriva texter till deras musik och spelade in albumet som fått titeln "Levande Död i Norra Norrland". Skivan släpps den 7 februari nästa år men trots Alkbergs bakgrund i rock och punk så kommer inte skivan skilja sig allt för mycket från den elektroniska musik som Lamour Records vanligtvis ger ut.

– Vi ger ut folk som gör musik med hjärtat och ofta bryter eller leker med de musikaliska normerna inom de genrer som finns. Det viktiga var ju att den här skivan var bra musik som passade skivbolaget. Det är jätteroligt att de tyckte att mitt skivbolag ska ge ut den, säger Viktor.

Viktors Lamour records har funnits sedan 2012 och gett ut skivor främst inom genrerna konstmusik, electronica och ambient. Att ge ut ett album med soloartisten Mattias Alkberg med förflutet i inflytelserika indiebandet The Bear Quartet kommer ge hans lilla skivbolag mer uppmärksamhet.

– Jag kommer nog att lägga ner lika mycket jobb på det här släppet som de andra grejerna som getts ut. Men det blir nog mer medial uppmärksamhet nu eftersom han är en av Sveriges ledande namn inom svensk rock- och punkmusik, säger Viktor.