Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Billerud Korsnäs går bättre trots störningar i produktionen

Billerud Korsnäs rörelseresultat för helåret 2017 blev blev 2 241 miljoner kronor. Det är bättre än året innan och i linje med vad koncernledningen spådde i den så kallade vinstvarningen för ett par veckor sedan.

Annons

Vinstvarningen handlade i huvudsak om störningar vid produktionsanläggningarna i Gävle och Gruvön. Detta har påverkat negativt inom affärsområdena Consumer Board, där Gävlefabriken ingår, och Corrugated Solutions.

Rapporten för det fjärde kvartalet 2017 presenterades på måndagen och det visade ett rörelseresultat som uppgick till 521 miljoner kronor och rörelsemarginalen blev 9,4 procent. Det är betydligt bättre än motsvarande period 2016 och bättre än vad börsanalytikerna spått.

Petra Einarsson, vd i Billerud Korsnäs sedan årsskiftet, kommenterar i rapporten:

– Vår starka position på en växande marknad gör att vi fortsätter rapportera hög tillväxt och stabila resultat. Den starka efterfrågan fortsätter med ökad omsättning som följd – upp drygt 3 procent jämfört med förra året. Trots återkommande tillgänglighetsproblem är produktionsvolymerna på rekordhöga nivåer.

FLER NYHETER:

Våldet i Gävle kartlagt – varannan kvinna har drabbats: "Våldet normaliseras och blir en del av en vardag"

Jenny har skapat frisyrer i Gävle i 25 år – nu öppnar hon salong i Dalarna: "Kan tänka mig utvidga konceptet genom franchising"

► För Plus-kunder: De kämpar för pendlarna – här repareras X-tågen i Gävle: "Ett fysiskt tungt jobb"

► Insändare: Bristande ledarskap, journalföringssystem i Region Gävleborg

► För Plus-kunder: Stadsfesten kan utvidgas till Stortorget – och kompletteras med Rix-Fm-festival

► För Plus-kunder: Oavgjort i Mjällbys första match – provspelaren Kastrati målskytt: "Tror att jag kan bli en bra spelare här"

Plus: Så kan du läsa plus-märkta artiklar på gd.se

Billerud Korsnäs gjorde ett bättre rörelseresultat 2017 jämfört med året innan. Det framgår av bolagets rapport för fjärde kvartalet som offentliggjordes på måndagen. Bild: Arkiv

Mer läsning

Annons