Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cancersjuka Hillevi hjälpte nedsövd syster: ”Hon engagerade sig till hundra procent”

Artikel 7 av 7
Tulpanbuketten 2017
Visa alla artiklar

Hillevi Wallberg hjälpte till med djuren, husflytt och boende efter att systern behandlats för dubbelsidig lunginflammation och kol. Nu tackar Carina för hjälpen med en tulpanbukett.
– Hon engagerade sig till 100 procent samtidigt som hon själv är sjuk i cancer, säger Carina Wallberg.

Annons

Tv-klippet: Här överraskar Carina Wallberg sin lillasyster med en tulpanbukett

På julafton skrevs Carina Wallberg ut ifrån sjukhuset efter att ha legat nedsövd på grund av svåra sjukdomar. Efter behandlingen åkte hon sjuktaxi hem och sedan vidare till ett fyllt julbord hos deras pappa. Efter middagen flyttade hon in hos Hillevi tills att hon fick styrkan och orken tillbaka.

– Jag vägrade släppa henne förrän jag visste att hon kunde andas ordentlig. Då fick hon bo hos mig så att jag kunde ha ögonen på henne, säger Hillevi Wallberg.

Systrarna Carina och Hillevi Wallberg har alltid ställt upp för varandra.

Det är en chockad Hillevi Wallberg som öppnar dörren när hennes syster tillsammans med Gefle Dagblad kommer för att dela ut tulpanbuketten.

– Jag trodde att det var ett första aprilskämt och sen funderade jag om det brunnit i huvudet på henne. Hon får inte köpa en blomma åt mig annars och komma såhär, jag är i chock, säger Hillevi.

Vid matbordet säger Carina och Hillevi att familjen alltid har varit starka och hjälpt varandra i tuffa tider. När Carina låg nedsövd visste de inte om hon skulle överleva, vilket fått familjen att ta till vara på varje dag som kommer eftersom man inte vet vilken som är den sista.

– Jag har aldrig varit så rädd som när jag satt där, det går inte att beskriva, döden kommer så nära, säger Hillevi Wallberg.

Ord om att tillvarata livet pryder Hillevis kök.

Nästa vecka kommer familjen träffas för att fira varandras födelsedagar. Tacos står på menyn och de ser framemot att få träffas igen.

– Det är viktigt att man samlas och får umgås, säger Hillevi Wallberg

Alla artiklar i
Tulpanbuketten 2017