Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ann–Helen Persson öppen för att återvända till politiska uppdrag – föreslås i toppen av Gästriklands lista

Två listor – en för Gästrikland och en för Hälsingland. Det är valberedningens förslag, och då nomineras det före detta kommunalrådet Ann–Helen Persson från Gävle på en andraplats.

Annons

Nomineringskommittén föreslår, under Centerpartiets nomineringsstämma 18 november, att anta två listor– en för Gästrikland och en för Hälsingland. Då ska Magnus Svensson från Söderhamn toppa båda listorna, men som nummer två på Gästriklands lista föreslås Ann– Helen Persson.

Hon tillträdde som C-ledare i Gävle 2012 och var närmast kommunalråd under halva förra året. Hon avgick i september, då hon fått ett nytt jobb som projektledare i Matvärden, en organisation som verkar för lokalt producerade livsmedel i Gävleborgs län. Men nu nu har hon hittat tillbaka igen.

– Det är spännande att jobba med näringslivsfrågor. Det går ju ihop med politiken och jag har aldrig lämnat den. Jag har fortsatt vara aktiv i Centerkvinnorna i Gävleborg och också som vice ordförande i distriktet. Jag har även suttit kvar i kommunfullmäktige, säger Ann–Helen Persson.

Nu blir du nominerad på en andraplats på Gästriklands lista i regionfullmäktige, hur känns det?

– Det avgörs ju på stämman, men jag har accepterat det och sedan får vi se på valdagen hur det går. Går det bra, och vi får många platser, får jag utvärdera livssituationen just då innan jag tar nästa steg, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Därför slutar Ann-Helen Persson (C) som kommunalråd i Gävle: "Klart att det kommer att spekuleras" Nytt oppositionsråd vill lyfta landsbygdsfrågor

Ann–Helen Persson nomineras som nummer två på Gästriklands lista av nomineringskommittén.  Foto: Håkan Selén

Mer läsning

Annons