Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra bo i Gävle för äldre – hög placering i kommunranking

Det är bra för äldre människor att bo i Gävle. Kommunen kommer på plats 19 av 290 i en ranking som tidningen Fokus gjort.

Annons

GD har tidigare berättat att Gävle kommun som helhet nått ett bättre resultat i den årliga ranking som Fokus gör av levnadsvillkoren i Sveriges kommuner.

Läs mer: Gävle klättrar på bäst-att-bo-lista

Något som tidigare inte lyfts fram är att det är de äldre i kommunen som har de allra bästa villkoren i kommunen. Gävle placerar sig som nummer 19 i rankingen när det gäller den äldre åldersgruppen.

Till grund för rankingen ligger bland annat kundundersökningar i hemtjänsten, kostnader för hemtjänt, sysselsatta i sociala insatser för äldre och tillgänglighet till läkare.

– Vårt mål är att vara allra bäst, så det här är ett glädjande steg i rätt riktning, säger Anders Jansson, M, ordförande i omvårdnadsnämnden.

I rankingen ingår flera faktorer som ligger utanför omvårdnadsnämndens område, till exempel tillgången på kulturella aktiviteter.

– Det förvånar mig inte att kommunen får bra betyg även i det avseendet, Gävle är ju en kulturstad, säger Anders Jansson.

Läs även: Trista måltider ökar risk för undernäring hos äldre – men nu ska maten i hemtjänsten bli aptitligare

Mer läsning

Annons