Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De fem slåss om titeln Gästriklands snyggaste skägg 2017

För andra året i rad arrangerar Sotlugg & Linlugg "Gästriklands snyggaste skägg". Här kan ni se vilka fem som gör upp om den lika åtråvärda som skäggiga titeln 2017.

Annons

När "Gästriklands snyggaste skägg" avgjordes för första gången förra året tog Kasim Acar hem titeln.

Om knappt tre veckor, 25 mars, ska en ny vinnare koras. Under måndagen avslöjades de fem finalisterna som utsetts av en jury inom skönhet och mode, med såväl nationell som lokal förankring. Gensvaret och förväntningarna i år har överträffat förväntningarna hos arrangören Sotlugg & Linlugg och deltagandet har ökat rejält.

Finalisterna har presenterats på Sotlugg & Linluggs Facebooksida samt på Instagram (sotluggolinlugg), där den som lockar flest gilla-markeringar totalt vinner. De som har chansen är Ante Evertsson från Hofors, Peter Söderberg (Gävle, blev trea förra året), Markus Wickström (Gävle), Henrik Niemi (Gävle) och P-A Pudas (Gävle).

– Nu lämnar vi över till allmänheten att lägga sin röst genom att gilla bilderna som läggs ut och på så sätt utse årets snyggaste skäggväxt i Gästrikland, säger Sotlugg & Linluggs vd Jenny Nordqvist och fortsätter:

– Vi ser att den så kallade ”hipstern” som tidigare bidrog till trenden att odla snygg välvårdad skäggväxt nu gått vidare mot nya trender medan de som tidigare redan odlade skägg som livsstil hittat till barberaren och blivit mer medveten om att vårda sitt skägg.

LÄS OCKSÅ: Årets skägg kan finnas i Sandviken – Lasse är en av finalisterna i tävlingen

Syftet med initiativet "Gästriklands snyggaste skägg" är att inspirera fler att odla skägg genom att presentera snygga skäggväxter.

– Sedan gillar vi män med skägg, det lyfter fram deras personligheter, säger initiativtagaren och projektledaren Pernilla Kilgren.

Finalen avgörs alltså lördagen 25 mars mellan klockan 16 och 20. Det sker i form av ett livearrangemang för deltagare och allmänheten i Sotlugg & Linluggs lokaler längs Drottninggatan i Gävle. Flera lokala företag som möjliggjort "Gästriklands snyggaste skägg" kommer också att vara på plats.

LÄS OCKSÅ: Gefle Dagblad har granskat 22 frisörer – fler än hälften tar olika priser för kvinnor och män

Här är de fem finalisterna:

Ante Evertsson från Hofors, finalist nummer 1.

Peter Söderberg från Gävle, finalist nummer 2.

Markus Wickström från Gävle, finalist nummer 3.

Henrik Niemi från Gävle, finalist nummer 4.

P-A Pudas från Gävle, finalist nummer 5.

Mer läsning

Annons