Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En man anhållen efter väpnat rån på Brynäs – fyra gärningsmän hotade butikspersonal med pistol och knivar

En person fick föras till sjukhus efter att Kruthallen på Brynäs utsatts för ett väpnat rån. Fyra gärningsmän hotade personalen med pistol och knivar och stal två kassalådor. En misstänkt rånare greps senare under kvällen.

Annons
Arkivbild. Bild: Björn Lindgren/TT

Det var vid 17.50-tiden på lördagen som polisen larmades till fyrverkeributiken Kruthallen på Industrigatan på Brynäs i Gävle.

– Fyra gärningsmän hade utfört ett väpnat rån. De hade haft pistol och stora knivar och hotat personalen. En i personalen blev slagen i ansiktet och fick föras till sjukhus med ambulans, säger Mikael Lindgren, befäl vid polisens regionledningscentral.

Gärningsmännen fick med sig två kassalådor från butiken innan de försvann från platsen. Polisen spårade i området med bland annat hundpatrull.

– I skogen i närheten anträffade vi de två kassalådorna och samtliga pengar fanns fortfarande kvar, de hade inte fått upp lådorna, säger Mikael Lindgren.

Efter en del utredningsåtgärder hämtades en man in till förhör. Han hämtades hemma i sin lägenhet, där polisen också hittade en soft air gun som togs i beslag.

– Efter förhör med manen blev han gripen och därefter anhållen misstänkt för grovt rån. Vad gäller vapnet så är det fortfarande oklart om det går att knyta till rånet, det får den tekniska undersökningen visa, säger Mikael Lindgren.

Den misstänkte är en 27-årig man.

Den skadade personen fick under lördagen lämna sjukhuset.

– Jag är påbucklad, svullen och skärrad men mår efter omständigheterna bra, säger den utsatte till Gefle Dagblad.

Mer läsning

Annons