Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förfalskade kvitto på inköpt tv – försökte blåsa försäkringsbolag på tusentals kronor

Ett par i Gävle förfalskade ett kvitto på en tv för att försöka lura till sig försäkringspengar. Tilltaget upptäcktes och nu fälls paret för försök till bedrägeri.

Annons

Det var i januari förra året som Gävleparets tv gick sönder i hemmet då den ska ha fallit i golvet. Med anledning av det hörde paret av sig till sitt försäkringsbolag för att få ut pengar.

Försäkringsbolaget begärde då in bilder på teven samt kvittot men märkte att det som skickades tillbaka var två kvitton som sammanfogats på en bild.

Kvittot stämde överens med vilken produkt som köpts men enligt kvittot var inköpspriset nästan 11 500 kronor fast det i själva verket låg på strax under 6 000 kronor.

Enligt paret själva ska de ha haft ett manipulerat kvitto på datorn som de av misstag skickade till försäkringsbolaget som de därefter ska ha försökt att kontakta för att rätta till felet.

Tingsrätten skriver dock i domen mot paret att deras berättelse både är osannolik och en efterhandskonstruktion då den först presenterats vid förhandlingen och inte under polisförhören.

Nu döms paret för försök till bedrägeri och då de båda tidigare är ostraffade och inte anses ligga inom någon riskzon för att återfalla i brott får de villkorlig dom och dagsböter på 2 000 kronor vardera.

Bild: Bertil Ericson

Mer läsning

Annons