Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlepolitikern Lili André invald i KD:s partistyrelse: "Jag är både stolt och rörd"

Lili André från Gävle har blivit invald i Kristdemokraternas partistyrelse. Det blev klart under söndagen.

Annons

Lili André.

I helgen höll Kristdemokraterna sitt riksting i Uppsala och under söndagen valde partiet sin partistyrelse.

Gävlebon Lili André, som tidigare suttit som kommunalråd i opposition, blev invald. Hon valdes till fjärde ersättare med 234 röster. Endast 15 röster mindre än den person som fick högst antal röster, skriver Kristdemokraterna i ett pressmeddelande.

– Jag är både stolt och rörd över det stora förtroendet från rikstinget. Det känns både spännande och utmanande, men inte minst inspirerande att nu engagera mig i partistyrelsens arbete, så här inför det stundande valåret, säger Lili André i ett uttalande.

Jennie Forsblom, ombud för KD Gävleborg:

– Från Gävleborg är vi glada för att vi genom valet av Lili André får en röst och påverkan direkt in i vårt partis ledning. Hon har en bred kompetens och stort engagemang i Kristdemokraternas prioriteringar för ett starkt samhälle med starka familjer, växande företag och ett rikt föreningsliv. I den kommande valrörelsen kommer det att ha betydelse, eftersom KD har dessa kärnfrågor som våra huvudfrågor.

Till vardags jobbar Lili André på högskolan i Gävle men hon är fortfarande ordförande i partiavdelningen KD Gävle och även ledamot i partidistriktsstyrelsen för KD Gävleborg.

Precis innan Alliansen skulle ta över styret i Gävle valde hon att stiga åt sidan och i stället valdes då Jan Myléus in som hennes ersättare.

LÄS MER: Gävlepolitiker nominerad till KD:s partistyrelse: "Jag är tacksam för förtroendet"

LÄS ÄVEN: Hon skulle bli kommunalråd i Gävle – då hoppar hon av

Mer läsning

Annons