Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävleprofilen lämnar alla sina politiska uppdrag – riktar kritik mot sitt egna parti

Den unge socialdemokraten Sergio Manzanares lämnar alla sina politiska uppdrag. Han är främst besviken på tonen i det politiska samtalet.
– Jag är ändå priviligerad, jag har ett liv utanför politiken.

Annons

Sergio Manzanares är 34 år och har fungerat som fritidspolitiker i femton år. Han är ledamot i regionfullmäktige, kommunfullmäktige och kyrkofullmäktige. I Region Gävleborg är han gruppledare i omsorgsfrågor och ersättare i kultur- och kompetensnämnden. I Gävle kommun sitter han som representant i omvårdnadsnämnden.

Han avvecklar nu alla uppdrag i förtid och har meddelat den socialdemokratiska valberedningen som närmar sig tider av nomineringar inför nästa års val.

– Jag har förklarat att jag inte är tillgänglig längre. En del har reagerat med förvåning, jag vet att det funnits nomineringstankar om mig som toppkandidat till regionen, att man trott att jag skulle trappa upp mitt engagemang, men så blir det nu inte, säger Sergio Manzanares.

Sergio Manzanares lämnar politiken.

Han säger sig inte vara besviken på hur det politiska livet fungerar, men tillstår att det finns brister i ton och samtal. Både inom det egna partiet och mellan partier och politiker.

– Det handlar mer om ett spel, att flytta fram sina positioner. Men jag tycker också att mitt eget parti är dåligt på att fostra nya makthavare.

Det är möjligt att han återvänder till politiken om fyra-fem år. Nu vill han göra andra prioriteringar i sitt liv; familjen och arbetet som kultursamordnare i Gävle kommun.

– Jobbet kommer jag att kunna utveckla mer, men jag är en sådan som inte har problem med att fylla ut min tid.

Tidigare har han varit chefredaktör för kulturtidskriften Sergio Magazine som också stod som arrangör för gratisunderhållningen Sommarkvällar på Stortorget under tre år.

Mer läsning

Annons