Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Ica-butiken som försvinner när jätten satsar på nytt ställe: "Äldre damer har gråtit vid kassan när vi gett dem beskedet"

En butik försvinner när en helt ny byggs – och jätten får en ny ansvarig.
– Gävle är en viktig marknad för oss, säger Emelie Ericsson, pressansvarig på Ica-gruppen i Sverige.

Annons

Bredvid Bönan-rondellen och Gävle golfklubb har grundplattan gjutits för Ica Supermarket som byggs och beräknas vara öppningsklar under våren 2018. Livsmedelsdelen blir runt 1 800 kvadratmeter, dessutom byggs ytterligare 500 kvadratmeter affärsyta för bland annat ett apotek.

– Nu stärker vi butiksnätet i Gävle för att möta kundernas efterfrågan, säger Emelie Ericsson.

Populära Ica Nära i Strömsbro stängs under våren.

Samtidigt stängs Ica Nära i Strömsbro. Klämd mellan Konsum Triangeln i Forsby och ett nytt Supermarket offras den populära butiken.

– Många kunder sörjer stängningen, vi har haft äldre damer som gråtit vid kassan när vi gett dem beskedet, säger handlaren Lena Sandin.

För dig som är Plus-kund: Planerna för golfområdet växer: "Blir nästan som ett köpcentrum"

Hon har arbetat som butikschef på flera ställen i Gävle. I Andersberg, på Fjällbacken och i Traktören som fanns i Hemsta. Hon har jobbat i Strömsbro sedan 2003 och trodde att hon skulle bli kvar där fram till pensionen. I gengäld har hon nu fått tagit över Ica Nära i Bergby.

– Ytmässigt är butiken i Bergby större, däremot är omsättningen något lägre än i Strömsbro. Jag trivs med relationen till kunderna, den blir närmare i en Ica Nära-butik, säger Lena Sandin.

– Det blir några tuffa månader framåt när vi ska driva båda butikerna parallellt. Jag vet inte när vi slutgiltigt stänger i Strömsbro, det kan bli någon gång i april nästa år.

Läs också: Konflikten mellan Ica och Gevalia är över: "I morgon är sortimentet tillbaka i butiken"

Lena Sandin är glad att alla elva anställda i Strömsbro erbjuds anställning i nya Ica Supermarket. Det tror hon också är bra för Ica Näras kunder som kommer att mötas av ansikten de känner igen.

Ica Nära i Strömsbro omsatte förra året runt 36 miljoner kronor. Tio gånger större är omsättningen hos Ica Maxi i Hemlingby.

Christer Johansson var med och byggde upp livsmedelsjätten för femton år sedan. Nu slutar han och Ica Maxi ska nästa år tas över av Ica-handlaren Johan Karlsson från Enköping.

– Både vid nyetableringar och stängningar är Ica Sverige delaktiga, säger Emelie Ericsson som en kommentar till företagets affärsmodell.

[+] Då öppnar nya mataffären vid golfbanan i Gävle: "Vi tror väldigt mycket på det här området"

[+] Han vill bygga mataffär vid golfbanan: "Ger bra med arbetstillfällen"

Mer läsning

Annons