Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klappakuten gav över 100 000 kronor – nu ska julklapparna och matkassarna delas ut

Artikel 17 av 17
Klappakuten 2017
Visa alla artiklar

1 600 julklappar och över 100 000 kronor. Det är resultatet av Gävlebornas välvilja i årets Klappakuten. Nu återstår bara att dela ut till behövande.
– Det är fantastiskt att se människors engagemang. Det värmer verkligen, säger Helena Nyman, chefredaktör på Arbetarbladet.

Annons
Rolf Lassgård tillsammans med GD:s Bawar Ismail var bland de som slog in paket. I bakgrunden syns Helena Nyman, chefredaktör på Arbetarbladet.

Tre julklappar i minuten lämnade Gävleborna in till väl behövande på Flanör i måndags, så den väl uttömda listan med profiler från lokala sportlag och Rolf Lassgård behövdes gott och väl för att matcha tempot satt av Gävlebornas välvilja. De totalt 1 6000 julklapparna kan jämföras med förra årets 400.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla som har varit med och bidragit. Jag var själv där och tog emot leksaker och kläder som lämnades in i en strid ström. Många kom med fulla kassar, säger Helena Nyman.

Samtidigt gav SMS-insamlingen 39 000 kronor, tillsammans med auktionerna som gav 13 500 kronor. Sponsorerna, som gav en krona per tittare, nådde upp till 53 000 kronor. Slutresultat: över 100 000 som går till julmat för de som annars inte har.

- Jag är glad och rörd över Gävlebornas värme och välvilja. Det är härligt att vi tillsammans kan göra skillnad. Jag vill också passa på att tacka alla de organisationer som samarbetat om detta, säger Anna Gullberg, chefredaktör Gefle Dagblad.

Den 23 december, alltså på lördag, kommer Basket Brigade tillsammans med frivilliga att dela ut julklapparna och matkassarna runt om i Gästrikland. Tidningarna kommer bevaka det på webben samt i papperstidningen.

- Det som känns allra bäst är vetskapen om att på lördag kommer ett stort antal familjer få mat och julklappar, säger Helena Nyman.

Bland de frivilliga som hanterade paketinslagningen så var kanske det största dragplåstrets Gävles största filmstjärna.

- Ett extra stort tack till Rolf Lassgård, som så självklart ställer upp i det här. Han är en stjärna på alla sätt, säger Anna Gullberg.

Fakta: Så mycket gav insamlingen

Sms-insamling: 39 350 kronor

Sponsorer: 52 780 kronor (en krona per tittare).

Auktioner: 13 500 kronor

Totalt: 105 630 kronor

Här finns fler artiklar om Klappakuten.

Alla artiklar i
Klappakuten 2017
Annons