Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivmän härjade i Andersberg under natten – två personer gripna tack vare vittnesuppgifter

Två personer kunde gripas under tisdagsmorgonen misstänkta för bland annat grov stöld Andersberg. Polisen misstänker att de ligger bakom tre brott som larmades om inom loppet av några timmar.

Annons

Strax efter klockan 03.00 under natten mot tisdagen fick polisen in ett larm om en man som blivit utsatt för ett grovt stöldförsök i Andersberg. Två gärningsmän försökte med hjälp av knivhot tvinga till sig en mans bil, men offret hann låsa fordonet och springa från platsen. Efter det misslyckade stöldförsöket gav sig gärningsmännen i stället på mannens bil som slogs sönder.

Knappt en timme senare kom det in ytterligare ett larm om rån på Solröksgatan. En man uppgav att han fått påhälsning i sitt hem av två knivbeväpnade personer som kom över en telefon och ett par skor.

Brottsvågen var inte slut i och med det. Bara minuter senare kom ett nytt larm från samma gatuadress i Andersberg där två knivbeväpnade personer tagit sig in i en kvarterslokal.

Polisen kunde vid 4.50-tiden gripa två män som stämde in på det signalement som vittnen och målsäganden hade lämnat.

De två männen, båda 19 år gamla, var påverkade och kunde inte höras förrän på tisdagsförmiddagen, då nekade de båda till brott. Åklagare Micael Dahlberg valde dock att anhålla de båda männen misstänkta för grov stöld.

FLER NYHETER:

Här är årets mest klickade bostadsobjekt i Gästrikland – Hagaströmsvilla i topp

Här följer du Gävlebocken live – dygnet runt

Rån, fylla och raketer i trapphus – så var nyårsnatten i Gästrikland och Norduppland

För Plus-kunder: Deras radhus rusade i pris – ökade med 70 procent: "Många verkade kolla för att det var så billigt"

Insändare: Varför supertunga lastbilar på allmän väg?

För Plus-kunder: Mobilförbud, dyrare körkort och nya regler för besiktning – flera stora nyheter för bilister under 2018

Plus: Så kan du läsa plus-märkta artiklar på gd.se

Bild: Stina Stjernkvist

Mer läsning

Annons