Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars-Åke Wilhelmsson såg ungdomar förstöra vid Furuviks camping – vill att kommunen tar tag i det: "Så synd att de inte har något annat att göra"

När Lars-Åke Wilhelmsson var på promenad i Furuvik såg han hur några unga killar förstörde vid campingen.
– Det är så tråkigt tycker jag, säger Lars-Åke Wilhelmsson.

Annons

Lars-Åke Wilhelmsson

Lars-Åke Wilhelmson, även känd som "Babsan", gick på kvällspromenad med hunden Brisse på torsdagskvällen när han hörde hur några pojkar levde om vid campingområdet.

– Jag hörde ett litet liv och gick förbi. Då blev de väldigt skärpta och fina. Så då slutade de naturligtvis, när de märker att det är någon som ser det, säger Lars-Åke Wilhelmsson.

Det var vid en tvättstation intill ett av servicehusen som pojkarna hade slagit sönder bland annat några kranar.

LÄS OCKSÅ: Furuvik utökar sin verksamhet – nytt havshotell ska invigas 2018

Senare skrev Lars-Åke Wilhelmsson om händelsen i två lokala Facebookgrupper.

Skärmdump Facebook.

I inlägget står det:

"Hej o God kväll.. vet ni vad era barn och ungdomar gör om kvällarna. Ikväll 20.15 gick jag som vanligt över en numera kolsvart skogscamping Furuvik . Och ett gäng killar på cyklar och en moped åkte upp vid sidan av den stängda grinden vid sommarbutiken och upp till första service huset. Där bankades det i plank och slogs i tvättställ och tvål behållare har slagits sönder. Det är ofta ett "tillhåll" där uppe. Trist dom inte har annat att göra. Men hålla på slå sönder och elda med tändare är inte kul, trots campingen håller på "packa ihop". Det var ikväll ca 8 unga killar ( under 15) på plats. Några med sparkcyklar oxå. Kanske ska fråga var era barn gör om kvällarna när det är för trist med "Bonde söker fru" på tv."

Lars-Åke Wilhelmsson med hunden Brisse.

LÄS OCKSÅ: Babsans sommarhus - se förvandlingen från enkel stuga till piffig partyvilla

Lars-Åke har inte ertappat några ungdomar tidigare, men har hört talas om mer skadegörelse so mska ha inträffat i området.

– Det är så synd att de inte har något annat att göra. Det är klart, vi gjorde ju bus som unga också men vi förstörde ingenting, säger han.

Han tror att beteendet beror på sysslolöshet, och tycker att det är något kommunen borde ta tag i. Till exempel genom att bygga en skatepark som barn och ungdomar kan hålla till vid när Furuviksparken har stängt.

– Den närmaste ungdomsgården finns väl i Skutskär tror jag. Det är lite långt till Skutskär för en 12-åring.

Facebookinlägget har i skrivande stund fått 285 reaktioner och 58 delningar.

Furuviks camping.

Mer läsning

Annons