Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska Gävles skäggproffs få gesällbrev för barberare

Den stora skäggtrenden håller i sig i Gävle. Nu ska gänget på Funky Man Barber&Shop avlägga separat gesällprov barberare.
– Det ger lite mer tyngd bakom yrket, säger Michael Agerbring.

Annons

Allt fler män vill ha ansiktsbehåring , även om det numera är ansade och vårdade skägg som gäller före längre och mer buskiga varianter. Sedan i våras kan barberare avlägga gesällprov specifikt för yrkesformen – vilket Michael Agerbring och kollegorna på Funky Man Barber&Shop ska göra.

– Jag tror att det än så länge bara är tio stycken som har gjort det. Det blir en kvalitetsstämpel och extra kul att det är just för barberare. Det är här är ingen trend, barberare är här för att stanna, säger han.

Michael Agerbring ansar Tomas Löfgrens skägg.

Michael Agerbring tycker att Gävle är en stad med "extremt mycket skägg".

– Det har blivit en annan typ av manlighet i dag där män får vara fåfänga. Skägg har alltid varit en prydnad. Man måste hitta rätt form och typ som passar personen, då blir helheten otroligt fin, säger han.

Tomas Löfgren, som för dagen fixade till både hår och skägg, besöker barbershopen för att han "själv inte klarar av att hantera skägget".

– Sedan är det skönt att ibland skämma bort sig. Det är kul att prova, särsklit när man får en helhet med ett fint skägg och en snygg frisyr, säger han.

Mer läsning