Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu står Gävles första vattenkiosk vid Sätraverket klar

Tack vare ett unikt samarbete med Gästrike räddningstjänst och sina entreprenörer kan Gästrike Vatten glädjas över att Gävles första vattenkiosk nu står klar. Det är nästa steg i arbetet med att säkerställa att vattnet fortsätter hålla högsta kvalitet.

Annons

"Sverige har ett av världens bästa dricksvatten! För att vi ska ha tillgång till rent vatten även i framtiden måste vi säkra vår hantering av dricksvatten. Därför har vi sedan en tid tillbaka börjat låsa vattenposter runt om i våra medlemskommuner."

Så skriver Gästrike Vatten i ett pressmeddelande på fredagen och Gävles första vattenkiosk står nu klar vid Sätraverket. Där ska entreprenörer (och även enskilda) kunna hämta vatten vid behov.

Gästrike Vatten har även ett unikt samarbete med räddningstjänsten som innebär att strategiska vattenposter tagits fram. De viks särskilt för räddningstjänsten, som får säker tillgång till vatten när de behöver det och där ledningsnätet kan leverera tillräckligt med vatten.

Vattenkiosk på Gotland. Bild: TT

"Det går inte att ta ut hur mycket vatten som helst i ledningarna och om någon tillfälligt tar mycket vatten för att exempelvis fylla en spolbil eller spola en isbana så kan vattnet ta slut för de som bor i närheten. Och om vattentrycket blir för lågt i ledningarna riskerar man också att undertrycket drar in smuts och föroreningar i skarvar i ledningarna", skriver Gästrike Vatten vidare i pressmeddelandet.

Mer läsning

Annons