Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya havshotellet ger rekordmånga sommarjobb i Furuviksparken – dags att börja söka: "Känns fantastiskt"

Furuviksparken har inlett jakten på årets sommarjobbare. Det nya havshotellet gör att de behöver fler än någonsin.
– Det känns fantastiskt, men är samtidigt ett stort ansvar, säger Nina Tano, parkens vd.

Annons

Förra året sommarjobbade 340 personer i parken. I år tar de sikte på 400. Bara på det nya havshotellet erbjuds ett 40-tal tjänster som diskare, lokalvårdare och receptionist.

LÄS MER: Furuvik utökar sin verksamhet – nytt havshotell ska invigas 2018

För många ungdomar är sommarjobbet i Furuviksparken det första någonsin. Ungefär hälften brukar också vara så kallade återvändare, som gjort en eller flera somrar tidigare. Hur som helst är Furuvik regionens största ungdomsarbetsgivare. Och jobben i parken fortsätter alltså att öka.

– Det känns fantastiskt. Jättebra! Men samtidigt är det också en utmaning för oss som jobbar här. Det är ett stort ansvar att ta in så många samtidigt och för en så kort tid som tre månader, säger Nina Tano.

Därför är återvändarna viktiga, som hjälper sina nya kollegor på plats. Men alla måste också gå vissa utbildningar innan de börjar i exempelvis service. LÄS MER: Premiärdatumet för Furuviks nya attraktion Spökjakten fastställt: "Blir ytterligare ett lyft"

Furuviksparken deltar också i två projekt med Arbetsförmedlingen. Dels en mångfaldssatsning och dels en satsning på personer med funktionsnedsättning som erbjuds jobb på olika ställen i parken.

– De lär sig svenska och växer verkligen under sina tre månader hos oss, säger Nina Tano.

I år öppnar parken för säsongen den 19 maj. Då står Samir och Viktor på scenen. Förutom havshotellet är också Spökjakten en av årets nyheter – till och med den första i Sverige av sitt slag.

Mer läsning

Annons