Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen söker vittnen till rånet mot Kruthallen på Brynäs

Kruthallen på Brynäs utsattes för ett väpnat rån på lördagen. Fyra gärningsmän hotade personalen med pistol och knivar och en misstänkt person kunde anhållas under kvällen. Polisen söker nu vittnen till rånet.

Annons

Det var strax före 18-tiden på lördagen som polisen larmades till fyrverkeributiken Kruthallen på Industrigatan på Brynäs i Gävle.

Fyra gärningsmän utförde ett väpnat rån med pistol och knivar och en i personalen fördes till sjukhus efter att ha blivit slagen i ansiktet.

Gärningsmännen fick med sig två kassalådor från butiken innan de försvann från platsen och under kvällen greps och anhölls en 27-årig man misstänkt för grovt rån.

LÄS OCKSÅ: En man anhållen efter väpnat rån på Brynäs – fyra gärningsmän hotade butikspersonal med pistol och knivar

Polisen söker nu vittnen till rånet och särskilt intressant är iakttagelser i området kring Industrigatan-Hagtornsgatan-Hillmansgatan och Fjärde Tvärgatan på Brynäs mellan klockan 17.00 och 18.30 på lördagen.

Personer som handlade i butiken mellan klockan 17 och 17.40 är polisen extra intresserad av att komma i kontakt med.

Enligt polisen räcker det med att ha vistats i området för att meddela detta – även om man inte har sett något. Polisen uppmanar därför att ta kontakt för att sedan låta polisen avgöra vilka eventuella iakttagelser som är av värde.

Polisen kontaktas på telefon 114 14 och sedan hänvisas till lördagens rån mot Kruthallen.

LÄS OCKSÅ: Plus: Ägaren till den rånade fyrverkeriaffären: "Jag är ledsen, arg och förbannad"

Mer läsning

Annons