Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polispådrag på Brynäs efter att beväpnad man hotade boende och sköt mot fönster

Boende på Brynäs upptäckte att en person försökte ta sig in i deras bil sent på lördagskvällen. När de gick ut på balkongen för att försöka stoppa det hela tog gärningsmannen fram ett vapen och sköt mot lägenhetens fönster.
– Men det är inget kraftigt vapen – man kan tänka sig något luftvapen, som luftpistol, soft air gun eller liknande, säger Daniel Wikdahl, presstalesman vid polisen.

Annons

Polisen larmades om händelsen på Brynäs vid 23-tiden.

– Larmet kommer in i form av att någon kastat saker på bilen, uppgifterna om pistolen får vi 15-20 minuter senare i ett nytt samtal. Då har gärningsmannen försökt ha sönder lägenhetsfönstret, säger Daniel Wikdahl vid polisen.

– De boende ska ha hört och sett från lägenheten att någon försökt ta sig in i bilen. I samband med det ska man ha gått ut på balkongen och då blivit hotade.

När gärningsmannen konfronterades ska han alltså ha tagit fram ett vapen och skjutit mot lägenheten och flera polispatruller larmades ut.

– Vi åker till platsen med ganska många patruller och även hund, och konstaterar skada på bilen och ett fönster. Men det är bara hål i ytterfönstret och inte innerrutan, så det är inget kraftigt vapen – man kan tänka sig något luftvapen, som luftpistol, soft air gun eller liknande, säger Daniel Wikdahl.

Målsägarna kände inte igen gärningsmannen och polisen fick upp ett spår, som dock inte ledde till någon misstänkt gärningsman. Vid 02-tiden var ingen person gripen.

Det finns enligt tidiga uppgifter inte några vittnen till händelsen och tips välkomnas av polisen.

– Folk får jättegärna höra av sig till 114 14, säger Daniel Wikdahl som inte vill gå in närmare på var i stadsdelen det inträffat.

Ärendet rubriceras som grovt olaga hot och skadegörelse.

Mer läsning

Annons