Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roland cyklar 110 mil för prostatacancer: "När det känns tungt tänker jag på alla människor som har det värre"

Roland Johansson cyklar från Varberg till Sollefteå för att samla in pengar till forskningen mot prostatacancer och för att stödja BB-ockupationen i Sollefteå.
– Jag cyklar för alla dem som har prostatacancer och för en bättre sjukvård, säger han.

Annons

Den 23 juli startade Roland Johansson sin 110 mil långa resa för att dra in pengar till cancerforskningen och kampen mot en bättre sjukvård.

– Det hela startade med att min bror fick prostatacancer. Och när jag sökte runt på sjukdomen så kom jag in på prostatacancerförbundets hemsida. Där såg jag att man kunde starta en egen insamling för att hjälpa till, säger han.

Roland Johansson säger att han cyklar för alla dem som har prostatacancer och kampen för en bättre sjukvård.

Han säger att han lyssnar på ljudböcker och använder sig av mindfulness för få tiden att gå. Men tänker även på de människor som han cyklar för.

– När det känns tungt så tänker jag på alla de som har det värre än mig. De som har prostatacancer eller kämpar utanför sjukhuset. Då är det lättare att bara borra ned huvudet och köra, säger han.

Roland Johansson säger att han är glad att få stanna till i Gävle eftersom hans hjärta glöder för Brynäs IF och att han är medlem i föreningen.

Roland säger att han kommer till Sollefteå BB under lördagen. Där kommer det ske en mottagning utanför sjukhuset.

– På plats kommer det vara barnmorskor och andra privatpersoner som har ockuperat utanför Sollefteå BB. De människor som kämpat för att det ska få finnas kvar och för en bättre sjukvård, säger han.

Väl på plats kommer han vara ledig en dag innan han tar sig hem till Varberg.

– Planen är att ta tåget hem, men jag vet inte om jag får med cykeln. Den får kanske ta sig hem på annat vis, säger Roland Johansson

Mer läsning

Annons