Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Selggrensgården i Strömsbro belönas med White Guide-nominering: "Vi har vunnit redan"

Studiebesöket i början på året gick hem. Nu har Selggrensgårdens vård- och omsorgsboende i Strömsbro nominerats i White Guide Senior i kategorin Årets boendechef.
– Vi tycker att vi har vunnit redan, det här är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Liselott Smedlund, enhetschef på Selggrensgården.

Annons

Syftet med White Guide Senior är att lyfta fram det goda som görs på vård- och omsorgsboenden runt om i Sverige och premiera ett helhetstänk och samarbete kring de offentliga måltiderna.

Nu har Selggrensgården i Strömsbro valts ut som ett av tio boenden som gör upp om titeln Årets boendechef, en kategori där juryn har bedömt smak och näring, men också måltidsmiljö, service, samarbete och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för boendets matgäster.

– Vi är så stolta över att vi fått visa upp oss. I början på året var en representant från White Guide här och intervjuade mig och vår andra enhetschef Carina Roos där vi gick igenom verksamheten, sedan blev det lunch på en av boendeenheterna tillsammans med de som bor här och personalen. Vi fick visa upp en helhetsbild, säger Liselott Smedlund.

LÄS OCKSÅ: Praktikanter och feriearbetare ger de äldre på Selggrensgården guldkant i tillvaron

Selggrensgårdens vård- och omsorgsboende i Strömsbro har nominerats i White Guide Senior i kategorin Årets boendechef.

Selggrensgården har totalt 62 lägenheter fördelat på sju olika avdelningar. Liselott Smedlund har inga särskilda förväntningar inför galan i Göteborg 19 september då tävlingen avgörs.

– Det känns som att det räcker för oss att vara nominerade, det skulle bara vara en bonus att vinna. Måltiderna är en av dagens höjdpunkter på boendet och vi har i många år jobbat tillsammans med vår dietist Anders Rhodin. Jag vill också passa på att säga att vi är jättestolta över våra medarbetare som förverkligar våra visioner över hur måltiderna ska se ut, säger Liselott Smedlund.

LÄS OCKSÅ: Polhemselever bjöd pensionärer på buffé

Mer läsning

Annons