Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlebon Claesons platta "V.V.V.V.V" släpps på vinyl - releasefest i Stockholm

Onsdag 10 januari släpps Gävlebon Claesons debutalbum "V.V.V.V.V" på vinyl via lika lokala Lamour Records. Releasefest är samma kväll på PSB i Stockholm.

Annons
Victor Claeson. Bild: Damian Espinosa.

Gävlebon Victor "Claesons" Claeson släppte sitt debutalbum "V.V.V.V.V" digitalt redan i april 2017, men diverse strul med presseriet har gjort att skivan släpps på transparent blå vinyl först onsdag 10 januari. Det firas med releasefest på PSB i Stockholm samma kväll klockan 20.00 då även Gävlekamraterna Adam Viger från Gävle gör sin debutspelning och Madeleine Hansen dj:ar (även hon medlem i gruppen The Entire Cast).

Om skivan som beskrivs som "silkeslen krautpop med distade synthar" skriver Victor Claeson i ett pressmeddelande:"Efter 3,5 album med Aerial tog det stopp - två bytte lag till Yast, och en annan gick solo med Simian Ghost. Då hängde resten (jag och Joakim Westlund) på ett nystartat band som till slut blev No Coda, numera The Entire Cast. Under alla år i olika konstellationer har jag skrivit och spelat in egen musik. Ett slags förutsättningslöst sökande som efter tio år nu kan sammanfattas med dryga 30 minuter av… rätt så olika uttryck. Men som börjar kännas enhetligt för mig personligen. Jag har alltid sett spretigheten som en akilleshäl, men har lärt mig att släppa den oron. Jag gillar snarare spretigheten. Jag försöker ge saker så mycket tid som möjligt att hinna utvecklas och förändras. Eller så är jag bara lat".

* "V.V.V.V.V" på Spotify.

* Nya musikvideon till "Acoustic Punk":

Läs mer: Gävlebandet Solen släpper nya musikvideon "Därför jag vill inte" regisserad av Victor Claeson

Affisch för spelningen på PSB. Bild: Lamour

Mer läsning

Annons