Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är nya restaurangerna från Gästrikland som tar plats i årets White Guide

Gästrikland fortsätter att fylla den prestigefulla White Guide med nya restauranger. Gävlekrogen Verovin och The Church i Sandviken tar nu plats på listan.

Annons
The Church och Verovin nya i White Guide. Foto: GD/AB

Nu är årets White Guide och ledstjärnan för nyfikna gourmander offentliggjord – och två nya Gästrikekrogar har tagit plats. Det är Verovin som ligger på Norra Kungsgatan i Gävle och The Church i Sandviken.

Det innebär att Gästrikland nu har sex restauranger med i White Guide. Sedan tidigare finns Matildas, Vinkrogen, Söders Källa och Högbo Brukshotell på listan.

Nästet på Söder i Gävle får dock lämna 2018 års lista.

Totalt listar White Guide de 600 bästa restaurangerna i Sverige. Enligt pressmeddelandet från White Guide har man testat över 800 restauranger, vilket är rekordmånga.

"Vi konstaterar också att kvaliteten på årets urval av krogar är högre än någonsin tidigare. Dessvärre ökar då risken för att restauranger som inte hängt med i kvalitetsutvecklingen hamnar utanför de 600 som får plats - eller rör sig nedåt i placeringsordningen. Med andra ord: de krogar som nu inte finns med behöver inte ha blivit sämre, konkurrensen har blivit hårdare", skriver de i pressmeddelandet.

[+] Krogpatrullen: Fina smaker och härlig miljö hos Verovin, Gävles bästa vinupplevelse

[+] Krogpatrullen: Religiöst bra varmrätter i Sandvikens internationella vardagsrum The Church

Mer läsning

Annons