Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ökad orderingång för Ovako: "Befinner oss i bättre läge än på länge"

Stålföretaget Ovako i Hofors har presenterat sitt bokslut över fjärde kvartalet och helåret 2017. Den totala omsättningen och orderingången ökade och enligt vd:n Marcus Hedblom befinner sig Ovako i ett bättre läge än på länge.

Annons

Orderingången i det fjärde kvartalet ökade med 29 procent jämfört med föregående år och orderstocken vid utgången av året var väsentligt högre än i början på året.

Omsättningen uppgick till 246 miljoner euro (196), vilket var en ökning med 26 procent mot föregående år.

Resultatet före skatt var 18 miljoner euro (-7) och resultatet efter skatt blev 2 miljoner euro (-10). Rörelseresultatet före av- och nedskrivningar, ebitda, före omstruktureringskostnader var 29 miljoner euro (5).

LÄS OCKSÅ: Förbättrat resultat för Ovako – räknar med högre försäljning

Företaget räknar nu med högre volymer under det första kvartalet.

"Mot bakgrund av den fortsatt höga industriella aktiviteten hos våra kunder, utökad bemannad kapacitet i flera av våra produktionsflöden samt en välfylld orderbok, bedömer vi att försäljningsvolymen det första kvartalet 2018 kommer vara högre än för motsvarande period föregående år", skriver Ovako.

– Vi avslutade 2017 på samma positiva sätt som vi började, med stigande orderingång, ökade leveranser och ett klart förbättrat finansiellt resultat. Under året har vi tagit marknadsandelar och samtidigt genomfört välbehövliga prisjusteringar. Trots att vi ökat den bemannade kapaciteten markant har vi fortsatt att leverera på vårt besparingsprogram och därmed stärkt vår konkurrenskraft. Vi befinner oss i ett bättre läge än på länge, redo att fortsätta att skapa tillväxt för Ovako, säger Marcus Hedblom, vd och koncernchef för Ovako.

LÄS OCKSÅ: Inga uppsägningar på Ovako i Hofors – 27 får årslön i avgångsvederlag

Ovako i Hofors. Bild: Gun Wigh

Mer läsning

Annons