Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovako presenterar ny sorts stål som utvecklats i Hofors: "en banbrytande innovation"

I veckan presenterar Ovako en ny sorts stål som utvecklats på FoU-enheten i Hofors och kallas Hybrid Steel. Lanseringen sker vid kongressen Euromat 2017.

Annons

Hybridstålet har tredubbel hållfastighet upp till 500 grader jämfört med konventionellt stål och behåller sina egenskaper även vid högre temperaturer. I ett pressmeddelande från Ovako står att läsa:

"Hybrid Steel erbjuda egenskaper från verktygsstål, maråldringsstål och rostfritt stål, kombinerat med samma tillverkningsekonomi som konventionellt stål. Stålet kombinerar hög prestanda med möjlighet att hjälpa kunder att minska sina produktionskostnader".

‒ Vi ser vårt Hybrid Steel som en banbrytande innovation inom stålindustrin. Genom att använda en ny legeringsstrategi har vi skapat ett stål som har tredubbla hållfastheten upp till 500 grader, jämfört med konventionellt stål. Dessa egenskaper gör Hybrid Steel intressant för en mängd högt belastade applikationer så som motorkomponenter, kullager och verktyg för olika ändamål, säger Marcus Hedblom, vd och koncernchef för Ovako i pressmeddelandet.

Mer läsning

Annons