Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man attackerade ordningsvakt på Lion Bar i Gävle med kniv – döms till fyra månaders fängelse och utvisas

En knivbeväpnad man i 20-årsåldern attackerade en ordningsvakt på restaurang Lion Bar i Gävle i september 2016. Nu döms mannen till fyra månaders fängelse och utvisning för hot mot tjänsteman och flera andra brott.

Annons

Det var 23 september 2016 som ett bråk uppstod utanför entrén till Lion Bar i Gävle där mannen i 20-årsåldern från Sandviken ska ha angripit en äldre man. En ordningsvakt gick emellan och mannen i 20-årsåldern sprang då iväg.

En stund senare var han tillbaka – knivbeväpnad. Han gick på nytt till attack mot samma äldre man som tidigare och även den här gången gick ordningsvakten emellan. Då gjorde mannen flera utfall med kniven mot vänstra sidan av ordningsvaktens kropp, ordningsvakten lyckades parera och fällde ut sin batong, enligt vad han själv har berättat skulle han ha blivit träffat om han inte hade klivit undan.

När mannen i 20-årsåldern ytterligare en gång vände sig mot den äldre mannen omringade flera personer den attackerande mannen och började misshandla honom. Efter att ordningsvakten gått emellan och bett männen att gå fick han hjälp av krögaren på Lion Bar att gripa mannen i 20-årsåldern och ringa polisen.

Mannen, som i mars 2016 dömdes för häleri vid två tillfällen, snatteri och ringa narkotikabrott till villkorlig dom, döms nu till fyra månaders fängelse för hot mot tjänsteman, olovlig körning, rattfylleri samt fyra fall av narkotikabrott. Mannen kommer också att utvisas med förbud att återvända till Sverige före år 2023.

LÄS OCKSÅ: Angrep vakt med kniv och åtalas för en rad brott – åklagaren yrkar på utvisning

Bild: TT

Mer läsning

Annons