Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt bättre företagsklimat i Hofors enligt ny undersökning medan Ockelbo tappar

Hofors får fortsatt positiva resultat när det kommer till företagsklimatet i länet, det visar en undersökning från Svenskt Näringsliv.

Annons

I undersökningen så har länets alla företagare samt kommunernas ledamöter i fullmäktige fått chansen att svara på en enkät gällande företagsklimatet i varje kommun.

Enligt mätningen från Svenskt Näringsliv så visar Hofors och Gävle på bättre betyg än den förra mätningen även om Gävle fortsatt ligger under gränsen för betyget godkänt.

LÄS ÄVEN: Han startade Hits for you – prisas som länets mest företagssamma

Just Hofors lyfts fram av Svenskt Näringslivs regionchef Lotta Petterson som ett gott exempel.

– Det ska bli spännande att höra mer om deras idoga arbete för att förbättra företagsklimatet och jag hoppas de andra kommunerna i länet ser, lär och gör mer som Hofors, säger Lotta Petterson i ett uttalande.

INSÄNDARE: Snälla Svenskt Näringsliv, sopa framför er egen dörr först!

Samtidigt pekar enkäten på att kommunerna i länet måste arbeta på att höja utbildningsnivån samt att de får allt svårare att rekrytera kompetent personal.

Sandviken ligger kvar på samma siffror som tidigare medan Ockelbo får lägre betyg i kolumnen gällande det sammanfattade omdömet.

Undersökningen genomfördes från januari till april och totalt var det 980 företagare i Gävleborg samt 243 av länets fullmäktigeledamöter som svarade.

DEBATT: Välkommen till Gästrikland, Löfven!

Mer läsning

Annons